Avedøre Gruppe

Avedøre Gruppe

Vi er spejderne der kan!

Sommerferie betyder sommerlejrtid!

15. august 2018 · Bæver, Junior, Nyheder, Rover, Trop, Ulve · Skrevet af Kia

I år tog vi tilbage i tiden med temaet ”spejder i gamle dage”. En flok raske spejdere og garvede ledere drog af sted til Oruphøj – lidt lavere. Lejren bød på mange forskellige aktiviteter. Blandt andet pionering, O-løb og hike i god gammeldags spejderstil. På hiken var spejderne ikke bare ude og gå, men kom også ud og køre i sporvogn på sporvognsmuseet Skjoldnæsholm. Der blev overnattet i shelter og nydt naturen i fulde drag.

Udover de klassiske spejderaktiviteter var spejderne også med til at udpege livstræer i området og kortlægge biodiversiteten. I Danmark skal der i alt udpeges 500.000 livstræer. Livstræer er ældre træer, der er hjemsted for mange forskellige planter og dyr, og derfor skal fredes, for at Danmark har et rigt plante- og dyreliv.

Hver morgen startede vi dagen ud med morgenvækning og teltinspektion. Herefter flaghejsning og morgenmad. Til flaghejsningen blev guldpløkken og det helt specielle spejdertørklæder uddelt. Guldpløkken gik til den patrulje, som ved teltinspektion havde det flotteste telt, mens tørklædet gik til dagens spejder, som den forrige dag havde gjort noget ekstra for at være en god spejder.

Det blev Blåmejserne som løb med den samlede sejr for guldpløkken, med 3 ud af 5 dage. Lejrens spejder blev Sahi fra ulvene, som blev dagens spejder hele 2 gang på lejren.

Årets sommerlejr vil udover spændende aktiviteter, konkurrencer og sjov og ballade også blive husket for sit skønne vejr. Med solskin og 25-30 grader blev det til hele fire ture til Avnsø, hvor vandhunde i alle størrelser og aldre kunne nyde en af Danmarks skønneste badesøer.

Bare fordi der var afbrændingsforbud, betød det ikke, at vi ikke kunne lave lejrbål. Selve bålene fik bare et lidt mere moderne udseende med elpærer og spraymaling. Til lejrbålene blev der både sunget, lavet sketches, holdt båltale og hygget, lige som vi altid har gjort. I løbet af ugen var der også tid til fordybelse til to andagter. Her fik spejderne både tænkt over livet og særlige sætninger, samt sendt en masse positive ord ud i verden, til dem som har brug for en håb og en hjælpende hånd.

Men det helt store der skete, var i løbet af nattetimerne! Lord Baden Powell havde nemlig begravet en skat på Oruphøj. For at finde den, var spejderne ude i skoven og forhandle med nogle mennesker, som havde ledetråde til, hvor skatten var gemt. Efter uhyggelige sammenstød og hårde forhandlinger lykkedes det spejderne at samle det brev som BP havde skrevet for over 100 år siden. Skatten blev fundet, og spejderne kunne trætte vende tilbage til soveposerne.

 

Alle lederne vil gerne sige tak for en fantastisk lejr og vi glæder os til at se jer igen d. 20/8 til fælles opstart.

”VI ER SPEJDERNE DER KAN – OG VI KÆMPER ALLE MAND! VI GÅR I AVEDØRE TROP – OG DEN ER HELT I TOP – HEY!”

 

Her får i et udpluk af de mange billeder der blev taget på lejren. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

*